Çilekli muzlu çikolatalı yaş pasta tarifi, yaş pasta nasıl yapılır

Çilekli muzlu çikolatalı yaş pasta tarifi, yaş pasta nasıl yapılır


Çilekli muzlu çikolatalı yaş pasta tarifi
Çilekli muzlu çikolatalı yaş pasta tarifi


Bu tarifimizde damak lezzetinize hitap edecek son derece leziz ve meyve içeren yaş pastamızı anlatıyoruz.


Çilekli muzlu çikolatalı yaş pasta malzemeleri:


  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik olacak şekilde toz şeker

  • Arasını ıslatmak için:

  • 1 su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı kakao
  • 1 yemek kaşığı nescafe
  • 1 yemek kaşığı toz şeker

  • Krem şantiyi açmak için:

  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 paket kakaolu krem şanti

  • Üzeri için çikolata sosu:

  • 1 paket çikolata (80 gram)
  • 1/2 paket krema (yarım)

  • Süslemek için:

  • Çilek
  • Arasına koymak için;
  • 2 tane muz

Çilekli muzlu çikolatalı yaş pasta yapılışı:

1. İlk önce içini ıslatmak için 1 su bardağı sütü ısıtıp içerisine şeker, kako ve nescafeyi ekleyip karıştıralım ve bir kenarda beklemeye bırakalım.

2. Krem şantiyi de sütle açıp, kekimiz pişip soğuyana kadar buzdolabında beklemeye bırakalım.

Pasta kekinin yapılışı:

3. İlk önce toz şeker ve yumurtayı bir kaba alıp köpürene kadar çırpalım.

4. Üzerine sıvı yağ, vanilya ve sütü ilave edip tekrar çırpalım.

5. Sonra kakao ve kabartma tozunu hep beraber elekten geçirip sıvı malzememize spatula ile yedirelim.

6. Kelepçeli kalıbımıza dökelim ve 180 dereceli fırında pişirelim.

7. Kekimizi soğuttuktan sonra, ortadan ikiye kesip nescafeli sütümüzle iç tarafları ıslatalım.

8. Daha sonra krem şantinin yarısını arasına sürüp, üzerine dilimlenen muzları koyalım ve kekin diğer yarısını üzerine kapatalım.

9. Krem şantinin kalan kısmını kekimizin üzerine ve yanlarına sürelim.

10. Buzlukta 20 dakika kadar bekletelim.

Bu arada üzeri için çikolata sosunu hazırlayabiliriz.

Çikolata sosu için:

1. Yarım paket kremayı kaynama noktasına gelinceye kadar ocakta ısıtalım.

2. Üzerine bir paket çikolatayı kıralım ve eriyene kadar karıştıralım.

3. Buzluktan çıkarılan pastamızın üzerine döküp, tekrar 15 dakika buzlukta bekletelim.

4. En son üzerini çileklere süsleyelim, ve pastamız hazır.

Kolay gelsin, afiyet olsun :)


Tarifimiz ile ilgili video:






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

EN LEZZETLİ TATLI TARİFLERİ

HERGÜN YENİ TARİFLER

TATLI, PASTA, KEK TARİFLERİ